DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Aksungur 49 Saatlik Uçuşa İmza Attı

Aksungur 49 Saatlik Uçuşa İmza Attı
03.09.2020
1.105
A+
A-

Türkiye’nin yerli ve milli, yüksek faydalı, yük kapasiteli insansız hava aracı (İHA) Aksungur, 59. test uçuşunda 49 saat havada kalarak, uçuş rekorunu kırdı. Böylece Aksungur’un toplam havada kalma süresi 230 saat oldu.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi’nin (TUSAŞ) Twitter hesabından, Aksungur hakkındaki son gelişmelere ilişkin bilgiler verildi.

TUSAŞ’ın Twitter’dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “49 saat havada kalarak 59’uncu test uçuşunu tamamlayan #AKSUNGUR, 20.000 feet irtifada ay yıldız bayrağımızı gökyüzüne çizdi. Her şey vatan için!” 

Orta irtifada yüksek yük kapasitesine sahip çift motorlu Aksungur ‘un 40 bin feet yüksekliğe kadar uzun süreli görevler yapması hedefleniyor. Anka platformu üzerine inşa edilen Aksungur, bu sayede kısa zamanda uygun maliyetle geliştirildi.

AKSUNGUR (Yüksek Faydalı Yük Kapasiteli İHA) 

Adını yırtıcı bir kuş olan Ak Sungurdan almıştır. Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) tarafından, Türk Silahlı Kuvvetleri için yerli ve milli olarak geliştirilen, 2020 yılı içerisinde seri üretimi planlanan ve TUSAŞ’ın bugüne kadar ürettiği en büyük insansız hava aracıdır.

Aksungur, yüksek monteli kanatlara, dihedral açıya ve 24 metre kanat açıklığına sahiptir. İHA’nın merkezi gövdesi kanatlarının altındadır. Burun kısmında ise teknolojik kameralar ve sensör sistemleri bulundurmaktadır. Yakıtı ise gövde ve kanatlarında depolanır. Aksungur 12 metre uzunluğa ve 3 metre genişliğe sahip bir insansız hava aracıdır.

Aksungur’un uzaktan kontrolü DO-178B uyumlu bir yazılım tarafından, DO-254 uyumlu yer istasyonu ve donanımı ile çift yedekli şifrelenmiş sayısal veri bağlantısı kullanılarak gerçekleştirilir. İsteğe bağlı olarak haberleşme uydusu aracılığıyla görüş hattı ötesi operasyon ve keşif yapma özelliğine sahiptir.

Aksungur, Çift bom konfigürasyonunda tasarlanmış olup, 2 adet turbo şarjlı motora sahiptir. Aksungur geniş kapsamlı, gece/gündüz istihbarat, gözetleme, keşif ve taarruz görevleri için tasarlanmaktadır. Keşif ve taarruz görevleri için silah entegre özelliğine sahiptir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.